Information om Mer

Under meny MER finns det mer information om Visby.

Vandringsturer
Under menyn Vandringsturer med karta finns det förslag till några promenader man kan göra i Visby. Under promenaderna visas information om sevärdheter, utsiktspunkter och historiska byggnader m.m. För varje tur finns en karta över turen med möjlighet att följa turen med en markör på en Mobiltelefon, men då måste man tillåta att mobilen visar platsinfo.

Det finns tre vandringsturer att välja mellan: ”Det bästa av Visby”, ”Vandring längs muren” och ”Vandring bland ruiner”. Alla har har koppling till kartan över Visby både för PC och mobiler (smartphones).

Gör så här för mobilen: Under huvudmenyn välj MER>Vandringsturer med karta. Då visas kartan med alla tillgängliga turer. Välj Visa navigering och välj någon av turerna, t.ex. Det bästa av Visby. I det första fönstret beskrivs turen. Sedan kommer man vidare genom att svepa fönstret åt vänster eller klicka på nästa objekt (Österport) i underkant eller överkant fönstret. Kartan finns bakom textfönstret och följer hela tiden med i turen. Visa kartan genom att välja uppåtpilen i textfönstrets underkant. Det går bra att zooma på kartan. Vid de flesta av de visade objekten kan man läsa mer om objektet genom att välja Läs mer.

För en PC fungerar det ungefär på samma sätt.

Berättelser och artiklar
Berättelser under denna meny är en sammanställning i tabellform av berättelser om släkter och personer i Visby med länkar till berättelserna. Dessa berättelser finns sedan tidigare med länkar från byggnader till vilka de har någon form av anknytning genom verksamhet eller boende. Artiklar beskriver olika typer av verksamheter i staden och finns liksom berättelser sedan tidigare länkat från byggnader där verksamheten pågått eller pågår. Genom den översikt som tabellerna medför kommer det bli lättare för läsaren att, förhoppningsvis, hitta intressant information om i första hand Visby men även en del om Gotland.