Information om Mer

Under meny MER finns det mer information om Visby.

Vandringsturer
Under menyn Vandringsturer finns det förslag till några promenader man kan göra i Visby. Under promenaderna visas information om sevärdheter, utsiktspunkter och historiska byggnader m.m. För varje tur finns en karta över turen med möjlighet att följa turen med en markör på en Mobiltelefon. Vandringsturer är under uppbyggnad.

För tillfället fungerar ”Det bästa av Visby” inte för smarta mobiltelefoner, men väl på en PC. De övriga två turerna fungerar även på mobiler men inte med den koppling till kartan som skall komma.

Berättelser och artiklar
Berättelser under denna meny är en sammanställning i tabellform av berättelser om släkter och personer i Visby med länkar till berättelserna. Dessa berättelser finns sedan tidigare med länkar från byggnader till vilka de har någon form av anknytning genom verksamhet eller boende. Artiklar beskriver olika typer av verksamheter i staden och finns liksom berättelser sedan tidigare länkat från byggnader där verksamheten pågått eller pågår. Genom den översikt som tabellerna medför kommer det bli lättare för läsaren att, förhoppningsvis, hitta intressant information om i första hand Visby men även en del om Gotland.