Information om Mer

Under meny MER finns det mer information om Visby.

Vandringsturer
Under menyn Vandringsturer finns det förslag till några promenader man kan göra i Visby. Under promenaderna visas information om sevärdheter, utsiktspunkter och historiska byggnader m.m. För varje tur finns en karta över turen med möjlighet att följa turen med en markör på en Mobiltelefon. Vandringsturer är under uppbyggnad.

Turerna ”Det bästa av Visby” och ”Vandring längs muren” finns med koppling till kartan för både PC och smartphones, även om den sistnämnde ännu är lite skakig. ”Vandring bland ruiner” ännu saknar denna koppling. Förbättringar pågår av kopplingen.

Gör så här för mobilen: Under huvudmenyn välj Vandringsturer > visa navigering > Det bästa av Visby > Läs mer (OBS i underkant av fönstret), använd upp-pilen eller nedåt-pilen för att växla mellan text-fönster med liten kartbild och stor kartbild. Vandra framåt i turen och byt sevärdhet i textfönstret genom att svepa fönstret åt vänster, kartan förflyttas då samtidigt. Man kan läsa mer om sevärdheten genom att klicka Läs mer symbolen.

Berättelser och artiklar
Berättelser under denna meny är en sammanställning i tabellform av berättelser om släkter och personer i Visby med länkar till berättelserna. Dessa berättelser finns sedan tidigare med länkar från byggnader till vilka de har någon form av anknytning genom verksamhet eller boende. Artiklar beskriver olika typer av verksamheter i staden och finns liksom berättelser sedan tidigare länkat från byggnader där verksamheten pågått eller pågår. Genom den översikt som tabellerna medför kommer det bli lättare för läsaren att, förhoppningsvis, hitta intressant information om i första hand Visby men även en del om Gotland.